Author Topic: ZTE Merit (straighttalk) running EXTREMELY slow and text works sometimes....  (Read 2207 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • MThompsonBMC

    Posts: 3
    User Rating: +0/-0
    Offline
    • *
    • Jr. Member
    Hey guys, first off, let me say i've been using AreaRom with CWM since last summer and its great, but in the last month my text SOMETIMES works, if at all and the phone runs at a snails pace.  I've tried all the usual, reinstalled everything and still no luck.  I've also set up the SD partition on the last few attempts and it does give me tons of space, but still no increase in speed.  Im not sure if the phone's just about to die on me or what, but i've tried also just leaving out the SD partition thinking maybe i missed a step or something and still, same thing - next to zero speed.  Has anyone had any problems like this happen to them?  Also, for some reason, i get an AT and T boot logo now with "rethink possible", that's another new one  :'( really sucks because this was a fantastic phone and rom hack, but now the simplest of things wont work and if they do, its basically backwards its so slow.  Does anyone know of any fixes for this? Thanks in advance!
    • Stock
    • ZTE Merit
    • Stock
    • n/a

  • Thank You
  • -Given: 139
  • -Receive: 722
  • daddy366

    Posts: 2692
    User Rating: +887/-9
    Offline
    • Administrator
    • *
    • PostMaster General
    • Personal Text
      IRC Server Admin,Global Moderator,TeamCentura
    You are not allowed to view links. Register or Login
    Hey guys, first off, let me say i've been using AreaRom with CWM since last summer and its great, but in the last month my text SOMETIMES works, if at all and the phone runs at a snails pace.  I've tried all the usual, reinstalled everything and still no luck.  I've also set up the SD partition on the last few attempts and it does give me tons of space, but still no increase in speed.  Im not sure if the phone's just about to die on me or what, but i've tried also just leaving out the SD partition thinking maybe i missed a step or something and still, same thing - next to zero speed.  Has anyone had any problems like this happen to them?  Also, for some reason, i get an AT and T boot logo now with "rethink possible", that's another new one  :'( really sucks because this was a fantastic phone and rom hack, but now the simplest of things wont work and if they do, its basically backwards its so slow.  Does anyone know of any fixes for this? Thanks in advance!

    are you using to much data..its not unlimited  theres a cap on it of 2.5 i believe
    • Custom
    • Nexus 5x
    • TWRP
    • None
    • Rooted-Rom
    Never forget for they gave it all


    If i have helped you in any way think about making a donation to keep this site up and running

    PayPal....... You are not allowed to view links. Register or Login
    You are not allowed to view links. Register or Login






  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 2
  • Phydeux

    Posts: 553
    User Rating: +179/-3
    Rom Developer -- Network Admin -- Forum Admin
    Offline
    • VIP Member
    • *
    • Hero Member
    • Personal Text
      Let me know. I appreciate help.
    The Bootanimation sometimes happens. I TRULY havbe NO idea why. Does not affect operation of the phone.

    But, when you say "speed", we need more info:
    • Is it data speed? Look at daddy366 post above.
    • Is it phone speed? Might be a bad sdcard. You already tried running without it, but since you started the phone with "big data", it will continue to try to use "big data", and if no partitioned sdcard in, it will be slow.

    Let us know, we can go father with this, if needed
    • Custom
    • Samsung Galaxy Exhilarate i577
    • Clock Work Mod
    • AreaRom X
    • Rooted-Rom
    Donations are appreciated!

    Phydeux's PayPal email:
    You are not allowed to view links. Register or Login

    AndroidArea51 PayPal email:
    You are not allowed to view links. Register or Login




  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • MThompsonBMC

    Posts: 3
    User Rating: +0/-0
    Offline
    • *
    • Jr. Member
    Thanks for the quick responses guys  ;D No, it's not a data thing, after getting all the apps that i use and even the few i use just from time to time it only took up about 300mb max, it's the actual phone speed itself.  If i had to give an example it would be like going from DSL to Dial up lol.  Im at a loss really  :'( I really love this phone and the great ROM's here to pump em up, but this sucks lol.  I'll try a different SD card as well.  Im not sure if i mentioned it in my first post, but i've tried reinstalling without using the benefits of the SD partition and still no luck.  That was my first thought as well, maybe i missed a step somewhere in the SD portion but it had the same effect whether i used that or not.
    • Stock
    • ZTE Merit
    • Stock
    • n/a

  • Thank You
  • -Given: 139
  • -Receive: 722
  • daddy366

    Posts: 2692
    User Rating: +887/-9
    Offline
    • Administrator
    • *
    • PostMaster General
    • Personal Text
      IRC Server Admin,Global Moderator,TeamCentura
    You are not allowed to view links. Register or Login
    Thanks for the quick responses guys  ;D No, it's not a data thing, after getting all the apps that i use and even the few i use just from time to time it only took up about 300mb max, it's the actual phone speed itself.  If i had to give an example it would be like going from DSL to Dial up lol.  Im at a loss really  :'( I really love this phone and the great ROM's here to pump em up, but this sucks lol.  I'll try a different SD card as well.  Im not sure if i mentioned it in my first post, but i've tried reinstalling without using the benefits of the SD partition and still no luck.  That was my first thought as well, maybe i missed a step somewhere in the SD portion but it had the same effect whether i used that or not.

    data meaning your using to much of your allowed data per month........the only other thing i can think of is to try to go back to stock and see if that helps if it does then it sounds like the sdcard or maybe a app u have installed.....if it dosnt then its the phone itself..................
    • Custom
    • Nexus 5x
    • TWRP
    • None
    • Rooted-Rom
    Never forget for they gave it all


    If i have helped you in any way think about making a donation to keep this site up and running

    PayPal....... You are not allowed to view links. Register or Login
    You are not allowed to view links. Register or Login






  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • MThompsonBMC

    Posts: 3
    User Rating: +0/-0
    Offline
    • *
    • Jr. Member
    You are not allowed to view links. Register or Login
    You are not allowed to view links. Register or Login
    Thanks for the quick responses guys  ;D No, it's not a data thing, after getting all the apps that i use and even the few i use just from time to time it only took up about 300mb max, it's the actual phone speed itself.  If i had to give an example it would be like going from DSL to Dial up lol.  Im at a loss really  :'( I really love this phone and the great ROM's here to pump em up, but this sucks lol.  I'll try a different SD card as well.  Im not sure if i mentioned it in my first post, but i've tried reinstalling without using the benefits of the SD partition and still no luck.  That was my first thought as well, maybe i missed a step somewhere in the SD portion but it had the same effect whether i used that or not.

    data meaning your using to much of your allowed data per month........the only other thing i can think of is to try to go back to stock and see if that helps if it does then it sounds like the sdcard or maybe a app u have installed.....if it dosnt then its the phone itself..................
    I could understand that.............if i used a ton of data a month.  But in any given month i only use a max of about 80 to 100mb, and that's me using the internet, downloading (small files, usually pictures.  So i can't see any reason why my data would be getting capped out.  Does anyone know of any ways to go back to stock?  I've tried this and im pretty sure im SOL because the backup i made was on a laptop that my hard drive crashed on and lost it  ::)
    • Stock
    • ZTE Merit
    • Stock
    • n/a

    Tags:
     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    0 Replies
    1078 Views
    Last post September 26, 2012, 05:58:36 PM
    by dre1456
    6 Replies
    3864 Views
    Last post December 31, 2012, 07:55:35 PM
    by Phydeux
    1 Replies
    2115 Views
    Last post December 10, 2012, 10:13:39 AM
    by nsb99
    0 Replies
    2149 Views
    Last post February 13, 2013, 01:28:35 AM
    by Motorhead
    8 Replies
    1980 Views
    Last post July 07, 2014, 12:37:57 AM
    by Motorhead
    2 Replies
    1588 Views
    Last post July 11, 2014, 08:51:14 AM
    by bethnesbitt